email iconSavez hemijskih inženjera Srbije : : Association of the Chemical Engineers of Serbia             WEB mail 

Vebinar juli 2022

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

SAVEZ HEMIJSKIH INŽENJERA SRBIJE

organizuje VEBINAR

Priča o pivu

 

Predavač: Prof. dr Jelena Pejin

Tehnolški fakultet, Univerzitet u Novom Sadu
Katedra za biotehnologiju i farmaceutsko inženjerstvo, 
Bulevar cara Lazara 1, 21 000 Novi Sad
Tel: +381 (0)21 485-3721, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 

5. juli 2022, 11.00, Zoom meeting: https://zoom.us/j/99806079176

 

O vebinaru: pivo – definicija, zanimlјiva istorija, proces proizvodnje, tipovi piva i poreklo ukusa piva.

 

Kratka biografija predavača:

Prof. dr Jelena Pejin je zaposlena na Tehnološkom fakultetu Novi Sad, Univerziteta u Novom Sadu od 1999. godine do danas. Prof. dr Jelena Pejin, redovni profesor, diplomirala, magistrirala i doktorirala je na Tehnološkom fakultetu Novi Sad Univerziteta u Novom Sadu. Povereno joj je izvođenje nastave na osnovnim, master, doktorskim i specijalističkim akademskim studijama i to 4 predmeta na osnovnim akademskim studijama (Alternativne sirovine u proizvodnji piva, Tehnologija slada, Tehnologija piva, Kontrola kvaliteta u tehnologijama slada, piva i vina), 1 na master akademskim studijama (Tehnologija specijalnih piva), 1 na specijalističkim akademskim studijama (Odabrana poglavlјa tehnologije piva) i 3 predmeta na doktorskim akademskim studijama (Odabrana poglavlјa tehnologije piva, Odabrana poglavlјa tehnologije sladovine i Valorizacija nusproizvoda u sladarstvu i pivarstvu). Autor je pomoćnog udžbenika "Praktikum iz tehnologije slada" i udžbenika "Tehnologija piva“. Bila je mentor 26 završnih radova, 17 master radova i 3 doktorske disertacija (2 su u izradi). Učestvovala je u 16 komisija za izbor u zvanje.

Koautor je 52 rada objavlјena u časopisima sa SCI liste, 42 rada u časopiisima nacionalnog značaja, 5 poglavalјa u monografijama i preko 100 saopštenja na nacionalnim i međunarodnim skupovima, konferencijama i kongresima. Koautor je 2 tehnička rešenja. Broj citata radova prof. dr Jelena Pejin prema izvoru "Scopus" je 995, dok je h-index 17. Jelena Pejin bila je član 15 organizacionih i naučnih odbora nacionalnih i međunarodnih skupova, konferencija i kongresa. Do danas je učestvovala na 11 nacionalnih i međunarodnih projekata.

Učestvuje u izradi strateških dokumenata Republike Srbije od 2018. godine kao Član Radne grupe Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije za reviziju Zakona o pivu. Član je Izvršnog odbora Carlsberg i Dunđerski fondacije od 2015. godine. Član je Saveza hemijskih inženjera Srbije, Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije i Udruženja mikrobiologa Srbije.


 

Vesti : : News